دوربین اسپید دام چیست
دوربین مدار بسته اسپید دام ، یکی از انواع دوربین های حفاظتی و امنیتی است. شکل ظاهری این دوربین به صورت کروی بوده که قابلیت چرخش و گردش در تمام زوایا را دارد.
دوربین مدار بسته اسپید دام ، علی رغم اینکه به شکل کروی است و تصور می شود که از تمام جهات می تواند فیلم برداری کند، اما در هر لحظه فقط می تواند یک جهت را ثبت نماید. به عبارت دیگر، در هر لحظه یک جهت را پوشش می دهد. به همین دلیل است که از دوربین های مدار بسته اسپید دام در موارد امنیتی استفاده نمی شود.
برای استفاده از قابلیت های دوربین مدار بسته اسپید دام باید حتماً یک اپراتور مسئول کنترل دوربین باشد. اگر شخصی برای کنترل دوربین در محل وجود نداشته باشد، این دوربین فقط به عنوان یک دوربین عادی، تصاویر را ثبت می کند. کارخانه ها، صنایع، کارگاه ها و سوله ها، بیشترین استفاده را از این نوع دوربین مدار بسته دارند.
دوربین مدار بسته اسپید دام، قابلیت زوم کردن و خم شدن دارند. این سری از تغییرات هم با استفاده از نرم افزارهای نظارتی دوربین و هم توسط اپراتور قابل انجام است. سیستم نرم افزاری نظارتی این امکان را فرآهم می آورد که به راحتی روی دوربین و دستگاه های ضبط دیجیتال نصب شده و توسط آن می توان حرکت دوربین مدار بسته اسپید دام را کنترل نمود. کنترل حرکت دوربین مدار بسته توسط یک سیستم پیشرفته، باعث افزایش سرعت کنترل وضعیت و موقعیت های مختلف می شود.
در برخی موارد در مورد دوربین مدار بسته اسپید دام، مزیت انعطاف پذیری بیان می شود؛ این اصطلاح به این معنا است که این دوربین ها می توانند به سرعت بچرخند و زوم کنند.
دوربین مدار بسته اسپید دام دارای ویژگی دید در شب هستند. اگر نور محیط کافی نباشد یا فضا گرد و غبار زیادی داشته باشد، این دوربین به خوبی می توانند تصاویر را ثبت کنند. برخی از انواع دوربین اسپید دام نیز وجود دارند که این قابلیت را ندارند.
دوربین های مدار بسته اسپید دام مجهز به یک پایه فلزی هستند که توسط پیچ و اتصالات به سقف محکم می شوند. برخی از این دوربین ها، یک بخش فلزی دارند که موجب افزایش مقاومت دوربین در برابر ضربه می شود. در بعضی مکان ها که گرد و غبار زیادی در فضا وجود دارد، یک کاور یا پوشش برای محافظت از دوربین اسپید دام در نظر استفاده می کنند.
دوربین مدار بسته اسپید دام چگونه نصب می شود؟
دوربین مدار بسته اسپید دام از گران ترین دوربین های حفاظتی و نظارتی هستند و برای مدیریت فضاهای سرپوشیده و مکان های روباز مورد استفاده قرار می گیرند. معادل لاتین دوربین اسپید دام، “Speed Dome” است. این دوربین ها در بازار با نام های تجاری مختلفی نیز شناخته می شوند؛ دو نام رایج برای دوربین مدار بسته اسپید دام به شرح زیر است:
دوربین فست دام (Fast Dome)
دوربین اسمارت دام (Smart Dame)
امکان گردش افقی، حرکت 90 درجه عمودی و هم چنین در برخی موارد تا گردش 180 نیز برای این دوربین تعریف شده است.
برای نصب دوربین مدار بسته اسپید دام، ابتدا باید مکان مناسبی برای نصب در نظر گرفته شود. محل انتخاب شده برای نصب دوربین اسپید دام، باید بتواند 4 برابر وزن دوربین را به خوبی تحمل کند. علاوه بر آن، مکان تعیین شده نباید به هیچ وجه، ارتعاشات مکانیکی داشته باشد. هر گونه حرکت یا لرزش اضافی، به شدت بر روی کیفیت تصویر ضبط شده توسط دوربین اثر خواهد گذاشت.
چنانچه در مناطق صنعتی بخواهید دروبین مدار بسته اسپید دام نصب کنید، باید محل نصب را از لحاظ وجود کابل های برق دقیق بررسی کنید. در ارتفاعات بلند، پس از نصب دوربین، حتماً یک برقگیر در فاصله 2 متری بخش بالایی دوربین نصب کنید. در هنگام رعد و برق، برقگیر از آسیب دیدن دوربین و تجهیزات آن جلوگیری می کند. اتصال چاه ارت پس از اتمام کار فراموش نشود. برای دوربین های مدار بسته اسپید دام که در فضاهای باز نصب می کنید، حتماً یک کاور برای دوربین قرار دهید.
برای سیستم برق کشی دوربین اسپید دام، توجه کنید که دوربین با چه نوع منبع تغذیه ای کار می کند. معمولاً این دوربین ها با منبع 12 ولت برق DC و 24 ولت برق AC کار می کنند. تعداد کمی از دوربین های اسپید دام هستند که هر دو نوع منبع تغذیه را پشتیبانی می کنند.
برای اتصال منبع تغذیه و دوربین، حداکثر فاصله مجاز برای دوربین را به دقت رعایت نمایید؛ مخصوصاً اگر دوربین ها در فضای سر بسته نصب شوند، چون مجهز به سیستم فن و هیتر هستند باید کابل های برق و ترانسفورماتور، در فاصله های مناسبی تعبیه شوند.
قطر سیم و کابل هایی که برای نصب دوربین مدار بسته اسپید دام استفاده می شوند، به نوع دوربین و تجهیزات آن دارد. انواع سیم با سطح مقطع 5/0 تا 6 میلی مترمربع، در نصب دوربین مدار بسته استفاده می شود.
یکی از مهم ترین قسمت های نصب دوربین مدار بسته اسپید دام ، اتصال سیم دیتا (سیم داده دوربین) است. برای کنترل دوربین مدار بسته اسپید دام، از یک جفت سیم به هم تابیده شده استفاده می شود. این سیم ها نقش انتقال فرمان حرکت به جهات مختلف را در دوربین ایفا می کند. برای اتصال کابل داده دوربین، حتماً باید از کابل شبکه با روکش شیلد استفاده شود. هر یک از رشته سیم ها دارای قطری در حد 4/0 میلی متر هستند. شیلد کابل دیتای دوربین باید از یک سمت به ارت، متصل شود؛ در غیر این صورت موجب ایجاد نویز در دوربین مدار بسته خواهد شد. حداکثر طول کابل دیتا برابر با 1200 متر است.
امکان کنترل و نصب همزمان چند دوربین اسپید دام نیز وجود دارد. این دوربین ها را می توان تنها با یک جفت سیم که به صورت سری به هم متصل شده اند، کنترل کرد. به این صورت که برای هر کدام از دوربین ها به صورت جداگانه سیم کشی انجام می شود و در نهایت این سیم ها به یک مسیر هدایت می شوند.