سفارش تبلیغ
صبا ویژن

جراحی و تعویض هد در هارد اکسترنال

جراحی و تعویض هد در هارد اکسترنال :

 

همانطور که پیشتر نیز گفته شد بیشترین خرابی در هارد اکسترنال مربوط به ضربه خوردن هارد و یا افتادن هارد از ارتفاع می باشد ،

ضربه به طور ناگهانی باعث ایجاد یک نوع نقص مکانیکی در هارد اکسترنال می شود و باعث می شود که هارد اکسترنال هنگام روشن شدن، به صدا بیفتد (کلیک، کلیک یا تق، تق) .

بازیابی اطلاعات و جراحی و تعویض هد هارد اکسترنال ضربه خورده در مرکز هارد ایران با 80درصد شانس موفقیت، قابل ریکاوری است.

پس از انجام تست های دقیق توسط دستگاه Tester Hard Drive و مشخص شدن مقدار خرابی بوجود آمده، کارشناسان فنی هارد ایران با آخرین فن آوری های روز بازیابی اطلاعات هارد اکسترنال ضربه خورده را انجام خواهند داد.

نکته مهم:

به هیچ عنوان هارد اکسترنال را از قاب خارج نکنید

و همچنین هارد اکسترنال را به افراد غیر متخصص نسپارید، تا از خرابی های بیشتر جلوگیری کنید.

با دستکاری هارد اکسترنال هم شانس ریکاوری اطلاعات را کمرنگ تر می کنید

و در صورت بازیابی اطلاعات و دسترسی به اطلاعات در مراکز تخصصی، ممکن است

به دلیل صرف زمان بیشتر و ابزار تخصصی تر، چند برابر هزینه هارد دستکاری نشده پرداخت کنید.

و حتی امکان دارد هارد اکسترنال بعد از دستکاری، غیر قابل بازیابی شود و شما مجبور شوید برای همیشه قید اطلاعاتتان را بزنید!!!!!!!!

نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard

نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard یکی از بهترین نرم افزارهای ریکاوری هارد اکسترنال است. با وجود این که بیشتر نرم افزارهای ریکاوری هارد اکسترنال مشکلاتی داشته و هیچ وقت نمی‌توانند به طور کامل رضایت مشتری‌ها را جلب کنند، اما نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard توانسته یکی از بالاترین امتیازها را در بین کاربران دریافت کند.

 

 

می‌توان گفت که این برنامه ریکاوری هارد اکسترنال می‌تواند تقریبا هر فایلی را که دیلیت شده باشد یا از بین رفته باشد را بازیابی کند. حتی فایل‌هایی که برنامه‌های دیگر به هیچ عنوان نمی‌توانند پیدا کنند، توسط این نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال قابل بازیابی هستند.

 

با وجود این که تکنولوژی امروز کار بازیابی کردن اطلاعات از بین رفته در هاردهای اکسترنال را سخت کرده است، اما این نرم افزار بازیابی هارد اکسترنال توانسته تا حدود زیادی و تعداد بسیار بالایی از اطلاعات پاک شده را ریکاوری کند.

 

استفاده از این نرم افزار به لطف رابط کاربری ساده‌ای که دارد بسیار آسان بوده و در حین ساده بودن، می‌تواند به سرعت اطلاعات را بازیابی کند. در مقایسه با سایر نرم افزارهای موجود در بازار نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard یکی از بهترین عملکردها را داشته است.

 

نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard دارای دو پلن رایگان و پریمیوم است. پلن رایگان این نرم افزار بیشتر امکانات موجود در نسخه پولی آن را دارد. اما تنها اجازه بازیابی 2گیگابایت از اطلاعات را به کاربران می‌دهد.

در مقایسه با سایر نرم افزارهای ریکاوری موجود در بازار، می‌توان گفت که نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard فضای رایگان بسیار زیادی را در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. چرا که فضای رایگان بیشتر نرم افزارهای ریکاوری تا 1گیگابایت هستند.

 

برای ریکاور کردن اطلاعات بیشتر از 2گیگابایت، کاربران می‌توانند نسخه Pro و Pro+ این نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال را تهیه کنند. هرکدام از این پلن‌ها امکانات مخصوص به خود را داشته و کاربران بسته به نیازهای خود می‌توانند یکی را انتخاب کنند.

 

 

بسیاری از نرم افزارهای ریکاوری، در یک سی دی تنها می‌توانند فایل‌های Bin را ریکاوری کنند. مشخص است که این فایل‌ها چندان به کار نیامده و تنها به اسم می‌توان گفت که این فایل‌ها ریکاور شده‌اند.

 

اما نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard می‌تواند تمامی فایل‌های حذف شده را به طور کامل بازیابی کرده و یک ورژن قابل استفاده از آن‌ها را در اختیار کاربران قرار بدهد. سرعت این نرم افزار هم نسبت به سایر نرم افزارهای ریکاوری بسیار بیشتر است.

به طور معمول برای ریکاور کردن یک درایو 2ترابایتی، حدود 30تا 34ساعت زمان نیاز است. اما نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard می‌تواند در 10ساعت این کار را انجام بدهد.

 

استفاده از نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard

وقتی این نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال را برای اولین بار باز می‌کنید، این نرم افزار لیستی از مکان‌های داخل کامپیوتر شما نشان می‌دهد. این مکان‌ها همان مکان‌هایی هستند در نرم افزار قابل بازیابی بوده و نرم افزار می‌تواند آن‌ها را اسکن کند.

 

تنها کافی است تا روی یکی از این مکان‌ها کلیک کرده و سپس روی دکمه Scan کلیک کنید. نرم افزار به صورت خودکار شروع به اسکن مکان کرده و سپس لیست فایل‌های دیلیت شده را نمایش می‌دهد.

 

برای اسکن هارد اکسترنال خود، می‌توانید هارد را به کامپیوتر وصل کرده و سپس از طریق این نرم افزار مکان آن را پیدا کنید. پس از اسکن هارد اکسترنال، لیست فایل‌های دیلیت شده به صورت مرتب و جدا از سایر فایل‌ها به شما نمایش داده می‌شود.

 

 

باید در نظر داشته باشید که تمامی فایل‌های دیلیت شده در لیست اسکن نرم افزار نمایش داده می‌شوند، اما متاسفانه باید گفت که تمامی این فایل‌ها قابل بازیابی نخواهند بود.

 

برای بازیابی برخی از فایل‌ها مانند فایل‌های گرافیکی، تصاویری و… می‌توانید تنها نگاهی به فایل انداخته و در صورتی که نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard آن را نمایش داد، می‌دانید که فایل قابل بازیابی است.

اما برای سایر فایل‌ها مانند موسیقی و فیلم و فایل‌هایی از این دسته، باید ابتدا روی دکمه Preview کلیک کرده و منتظر شوید تا نرم افزار گزارش بدهد که آیا امکان بازیابی این فایل وجود دارد یا خیر. اما باید گفت که نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard در بیشتر موارد، فایل‌هایی که قابل بازیابی نباشند را نمایش نمی‌دهد.

 

مزایا و معایب نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard

هیچ نرم افزاری به طور کامل حرفه‌ای نبوده و تمام نرم افزارها و برنامه‌ها مزایا و معایب خاص خود را دارند. نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard هم از این قاعده مستثنی نیست.

 

با وجود این که این نرم افزار امتیاز بسیار بالایی از کاربران خود دریافت کرده است، اما با این وجود بازهم معایبی دارد. مزایایی که باعث دریافت امتیاز بالا از کاربران در این نرم افزار شده‌اند شامل موارد زیر می‌شوند:

 

عملکرد سریع و قدرتمند

ریکاور کردن فایل‌هایی که بسیاری از نرم افزارهای ریکاوری قادر به بازیابی آن‌ها نیستند

رابط کاربری ساده

عملکرد روان و خوب

فضای رایگان بالا

برخی از معایب برنامه ریکاوری هارد اکسترنال EaseUS Data Recovery Wizard هم شامل موارد زیر می‌شوند:

 

فایل‌های غیر قابل بازیابی در لیست اسکن نمایش داده نمی‌شوند.

با وجود این که بسیاری از فایل‌ها را پشتیبانی می‌کند، اما بازهم در بازیابی تعدادی از فرمت‌های فایل عملکرد ضعیفی دارد

همان طور که مشاهده کردید، مزایای نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard بسیار بیشتر از معایب آن هستند. در صورتی که قصد دارید تا برای ریکاوری فضاهای بزرگ مانند هارد اکسترنال‌های بالای 2ترابایت استفاده کنید، توصیه ما به شما استفاده از نرم افزار ریکاوری EaseUS Data Recovery Wizard است.

 

همچنین بخوانید: بهترین نرم افزار ریکاوری کامپیوتر {10نرم افزار برتر 2023}

ریکاوری هارد اکسترنال با Recover My Files

یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای ریکاوری هارد اکسترنال با رابط کاربری ساده و استفاده آسان، نرم افزار Recover My Files است. این نرم افزار یکی از قدیمی‌ترین نرم افزارهای ریکاوری هارد اکسترنال است که از گذشته تا به امروز توانسته عملکرد بسیاری خوبی از خود نشان بدهد.

 

 

Recover My Files از بسیاری از جهات از جمله استفاده آسان، ریکاوری سریع و بهینه و رابط کاربری مناسب، توانسته امتیاز بسیار بالایی از کاربران خود دریافت کند. در ادامه این بخش تمامی نکات لازم درباره Recover My Files بررسی شده‌اند.

 

یکی از بزرگ‌ترین معایبی که نرم افزاری بازیابی هارد اکسترنال Recover My Files دارد، عدم پشتیبانی از نسخه رایگان است. دانلود این نرم افزار رایگان بوده و شما می‌توانید به سادگی و به صورت کاملا رایگان این نرم افزار را از سایت رسمی آن دریافت کنید.

 

اما برای استفاده از آن، یا باید از حالت Evaluation Mode استفاده کنید یا این که پلن این برنامه را خریداری کنید. این حالت که تا حدودی حالت رایگان نرم افزار Recover My Files محسوب می‌شود، تمامی قابلیت‌های پلن پولی آن را داشته و تنها اجازه سیو کردن فایل‌های ریکاوری شده را به افراد نمی‌دهد.

 

این موضوع عملا حالت رایگان نرم افزار را بی فایده کرده و می‌توان به آن به چشم یک حالت بررسی قبل از خرید در نرم افزار نگاه کرد.

پلن‌های پریمیوم یا پولی نرم افزار Recover My Files شامل 3پلن می‌شوند. اولین پلن که 69.95دلار آمریکا است، قابل استفاده در دو کامپیوتر بوده و می‌تواند فایل‌های معمولی را بازیابی کند. پلن دوم 99.95دلار آمریکا بوده و اجازه ریکاور کردن فایل‌های بیشتری را داده و قابلیت‌های بسیاری هم دارد.

 

قابلیت سوم که بیشتر برای شرکت‌های IT و کمپانی‌های بزرگ پیشنهاد می‌شود، 349.95دلار آمریکا بوده و تمامی قابلیت‌های مورد نیاز را داشته و از تمامی فایل‌ها با هر حجمی پشتیبانی می‌کند. این پلن یک دانگل USB هم به افراد داده و افراد می‌توانند با استفاده از آن، برنامه را در تمامی کامپیوترها فعال سازی کنند.

 

 

رابط کاربری نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Recover My Files به گونه‌ای طراحی شده است که افراد عادی بتوانند به راحتی با آن کار کنند. رابط کاربری بسیار ساده بوده و هر کسی با هر میزان دانش کامپیوتری می‌تواند از این نرم افزار استفاده کند.

 

نرم افزار Recover My Files با تمامی ویندوزها سازگار بوده و علاوه بر فایل‌های دیلیت شده یا از دست رفته، می‌تواند درایوها یا دستگاه‌های فرمت شده را بازیابی کند. نحوه نصب و استفاده از این برنامه هم بسیار راحت بوده و پس از دانلود در عرض چند دقیقه بر روی سیستم نصب خواهد شد.

 

استفاده از نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Recover My Files

همان طور که اشاره شد، نحوه استفاده از نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Recover My Files بسیار راحت است. پس از اکتیو کردن پلن مورد نظر، یک صفحه اصلی و ابتدایی برای افراد باز می‌شود.

 

در این صفحه می‌توان از بین ریکاوری فایل و ریکاوری درایو یکی را انتخاب کرد. پس از انتخاب گزینه مورد نظر، روی دکمه Next کلیک کرده و سپس صفحه قابلیت‌ها و ابزارها باز خواهد شد.

 

 

در صفحه بعدی می‌توان مکان فایل یا درایوی که قصد ریکاور کردن آن را داریم را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Start Recovery کلیک کنیم. اسکن فایل یا درایو مورد نظر، با توجه به اندازه آن ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

 

پس از انجام اسکن، لیست فایل‌های دیلیت شده و گم شده نمایش داده می‌شوند. در این لیست می‌توانید از گزینه Preview کمک گرفته و تنها فایل‌هایی که می‌خواهید آن‌ها را نگه دارید را انتخاب کنید.

برای انتخاب یک فایل، کافی است تا روی چک باکس کنار آن کلیک کنید تا چک باکس تیک بخورد. پس از انتخاب فایل‌ها، کافی است تا روی گزینه Save Files کلیک کنید.

 

 

به همین سادگی می‌توان تنها با چند کلیک فایل یا درایو مورد نظر خود را ریکاوری کرد. یکی از قابلیت‌های موجود در این نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال، قابلیت انتخاب فرمت‌های دلخواه است.

 

شما می‌توانید به سادگی و در قسمت File Format، فرمت‌های مورد نظر خود را انتخاب کنید. به طور مثال می‌توان با انتخاب PNG تنها فایل‌هایی که فرمت PNG دارند را انتخاب کرد و نگه داشت. از جمله دیگر فیلترهای این نرم افزار، فیلتر تاریخ است که تاریخ ثبت و حذف اطلاعات را به طور کامل نمایش خواهد داد.

 

مزایا و معایب برنامه ریکاوری Recover My Files

برنامه ریکاوری هارد اکسترنال Recover My Files یکی از برنامه‌های قدیمی بوده و مزایا و معایب بسیاری دارد. یکی از بزرگ‌ترین مزایای این برنامه رابط کاربری ساده آن است. اکثر افراد هنگام استفاده از برنامه‌های ریکاوری کاملا سردرگم شده و نمی‌توانند از آن‌ها به درستی استفاده کنند.

 

اما برنامه بازیابی هارد اکسترنال Recover My Files به کاربران اجازه می‌دهد که به راحتی فایل‌های خود را پیدا کنند. این برنامه بازیابی بسیار سریع بوده و به صورت بهینه و دسته بندی شده فایل‌های شما را پیدا و بازیابی می‌کند.

اما از سوی دیگر، این برنامه ایرادات بسیاری هم دارد. یکی از بزرگ‌ترین معایب این برنامه، نبود نسخه رایگان است. نسخه‌های پریمیوم این برنامه بسیار گران هستند و این نسخه‌ها برای بسیاری از افراد که نرم افزار را تنها برای استفاده شخصی در کامپیوتر خود لازم دارند مناسب نیستند.

 

از جمله دیگر معایب این برنامه می‌توان به استفاده زیاد آن از رم و CPU اشاره کرد. در صورتی که سیستم شما یک سیستم معمولی با پردازنده نسبتا ضعیف باشد، عملا هنگام کار با برنامه Recover My Files نمی‌توانید از سایر برنامه‌ها استفاده کنید.

 

همچنین بخوانید: بازیابی فایل های پاک شده در ویندوز 10با برنامه ریکاوری ویندوز

نرم افزار Ontrack EasyRecovery

اگر به دنبال یک برنامه ریکاوری ساده، هدفمند و مفید هستید، نرم افزار Ontrack EasyRecovery می‌تواند بهترین گزینه برای شما باشد. اینترفیس یا رابط کاربری این برنامه به طرز شگفت انگیزی ساده بوده و کاملا با هدف بهبود تجربه کاربران ساخته شده است.

 

 

اطلاعات هارد دیسک شما به هر دلیلی که از بین رفته باشند، نرم افزار Ontrack EasyRecovery می‌تواند به کمک شما آمده و آن‌ها را بازیابی کند. در ادامه این بخش برخی از ویژگی‌های برجسته این نرم افزار را معرفی کرده و به بررسی کلی آن خواهیم پرداخت.

 

نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery یکی از بهترین گزینه‌های موجود در بازار برای استفاده‌های شخصی و خانگی است. این نرم افزار بسیاری از قابلیت‌های پرچمداران بازار ریکاوری مانند EaseUS را نداشته و نمی‌تواند تمامی فایل‌های موجود را شناسایی کند.

 

اما اگر یک برنامه برای ریکاوری فیلم حذف شده از هارد اکسترنال بخواهید، این نرم افزار می‌تواند بهترین گزینه باشد.

نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery نسخه رایگان دارد، اما متاسفانه محدودیت استفاده از این نسخه که با نسخه Home شناخته می‌شود بسیار زیاد است.

 

در واقع کاربران تنها می‌توانند تا سقف یک سال از نرم افزار ریکاوری Ontrack EasyRecovery استفاده کنند. در ضمن بسیاری از قابلیت‌ها هم در نسخه رایگان موجود نیستند. پلن‌های پریمیوم این برنامه از ماهی 7دلار آمریکا شروع شده و تا ماهی 100دلار آمریکا ادامه دارد. قیمت پلن‌ها با توجه به امکانات آن‌ها متغیر است.

 

استفاده از نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery

رابط کاربری نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery بسیار ساده است. در مرحله اول باید وارد صفحه اصلی این برنامه شده و فایل مورد نظر را انتخاب کنید.

 

در این صفحه 5انتخاب خواهید داشت که با توجه به نیازهای خود می‌توانید یکی از آن‌ها را انتخاب کرده و سپس روی گزینه Continue که در پایین صفحه مشاهده می‌شود کلیک کنید. برای ریکاوری هارد اکسترنال در این مرحله باید گزینه Hard Drive را انتخاب کرد.

 

 

پس از ورود به مکان فایل مورد نظر، باید روی گزینه شروع اسکن یا Start کلیک کرد. بسته به حجم پوشه یا هارد اسکن شده، این پروسه ممکن است از چند دقیقه تا چند ساعت طول بکشد.

 

پس از آن اما برنامه لیستی از برنامه‌های پاک شده و از دست رفته را نشان خواهد داد. کاربران می‌توانند در بین این فایل‌ها گشته و تنها مواردی که نیاز دارند را انتخاب کنند. پس از انتخاب تمامی فایل‌های مورد نظر، می‌توان روی گزینه Save Files کلیک کرد.

 

مزایا و معایب نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery

این برنامه هم مانند سایر برنامه‌های ریکاوری هارد اکسترنال مزایا و معایب خود را دارد. از جمله مزایای این برنامه این است که برخلاف نرم افزار قبلی، دارای یک نسخه رایگان است.

 

کاربرانی که می‌خواهند تنها برای استفاده‌های شخصی خود از این برنامه استفاده کنند، نیازی به پرداخت مبلغ‌های گزاف نخواهند بود. رابط کاربری برنامه هم بسیار ساده بوده و با چند کلیک می‌توان تمامی فایل‌های از دست رفته و پاک شده را ریکاوری کرد.

یکی از معایب این برنامه این است که با وجود داشتن نسخه رایگان، به کاربران اجازه نمی‌دهد تا برای مدت زمان طولانی از این برنامه استفاده کنند. برای استفاده از برنامه ریکاوری هارد اکسترنال Ontrack EasyRecovery تنها می‌توان تا یک سال از نسخه رایگان استفاده کرد.

 

پس از آن کاربران باید حداقل ماهی 7دلار آمریکا برای استفاده از این برنامه پرداخت کنند. این برنامه قابلیت‌ها و نرم افزارهای قابل توجه زیادی هم ندارد.

 

همچنین بخوانید: علائم سوختن هارد کامپیوتر + روش های ریکاوری هارد سوخته

برنامه ریکاوری هارد اکسترنال GetDataBack

نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال GetDataBack پتانسیل این که یکی از بهترین برنامه‌های ریکاوری هارد اکسترنال باشد را دارد. استفاده از این نرم افزار ساده بوده و همه می‌توانند به راحتی کار با آن را یاد بگیرند.

 

 

سرعت ریکاور کردن آن هم خوب بوده و می‌تواند در مدت زمان قابل قبولی فایل‌های زیادی را ریکاوری و بازیابی کند. در ادامه این بخش به بررسی برنامه ریکاوری هارد اکسترنال GetDataBack پرداخته شده است.

 

این برنامه دارای دو پلن است که یکی از آن‌ها قابلیت ریکاور کردن فایل‌های ساده را داشته و تنها می‌تواند فایل‌هایی که به اشتباه پاک شده‌اند را ریکاوری کند.

 

پلن رایگان این برنامه که با نام GetDataBack Simple نیز شناخته می‌شود، قابلیت بازگردانی درایوهای فرمت شده یا خراب شده را ندارد. برای انجام این کار حتما باید پلن پریمیوم برنامه GetDataBack را تهیه کرد.

این نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال، بیشتر قابلیت‌ها و ویژگی‌هایی که از یک برنامه ریکاوری ساده انتظار می‌رود را دارد. از بیشتر فایل‌های معمولی مانند انواع Documentها فایل‌های تصویری، ویدیویی، صوتی و فایل‌های آرشیو شده پشتیبانی می‌کند.

 

اما هنگام اسکن یک فایل یا درایو، شما نمی‌توانید فیلتری برای محدود کردن فایل‌های اسکن شده انتخاب کنید. در واقع لیستی از تمامی فایل‌ها و فرمت‌هایی که تا کنون حذف شده‌اند به شما نمایش داده می‌شود.

 

استفاده از نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال GetDataBack

رابط کاربری این نرم افزار خیلی چشمگیر نیست و بیشتر ممکن است شما را یاد برنامه‌های قدیمی ویندوز XP بیندازد. رنگ‌های به کار رفته در آن هم ممکن است کمی چشم را خسته کند.

 

اما در کل می‌توان گفت که استفاده از آن تقریبا راحت است. در صفحه اصلی ابتدا باید فایل یا درایوی که قصد اسکن آن را دارید را انتخاب کنید. در صفحه اول دو گزینه Drive و Image file مشاهده می‌شود.

 

منظور از گزینه Image File در GetDataBack فایل تصاویر نیست. بلکه با انتخاب این گزینه می‌توانید فایل‌های خام ابتدایی را اسکن کنید.

پس از انتخاب گزینه Drive آن پارتیشن‌های درایوهای مختلف برای کاربران نمایش داده می‌شود. در این مرحله هیچ نامی به کاربران نمایش داده نشده و کاربران باید عملا از روی سایز پارتیشن حدس بزنند که کدام درایو، درایو مورد نظر آن‌هاست.

 

با انتخاب پارتیشن مورد نظر خود می‌توانید اسکن را آغاز کرده و فایل‌های دیلیت شده را مشاهده کنید. اما تنها در صورتی می‌توانید این فایل‌ها را ذخیره کنید که آن‌ها در الگوریتم ذخیره سازی GetDataBack پشتیبانی شده باشند.

 

 

در لیست فایل‌های دیلیت شده می‌توان فایل‌های مورد نظر را پیدا کرد و با ساخت یک کپی از آن‌ها، آن‌ها را در Recycle Bin بازیابی کرد. متاسفانه امکان انتخاب چند فایل با استفاده از چک باکس وجود نداشته و اگر می‌خواهید چند فایل را به صورت یک جا ذخیره کنید، باید حتما همه آن‌ها را هایلایت کنید. این کار ممکن است کمی پروسه سخت و طولانی ای باشد. مخصوصا اگر فایل‌های زیادی برای بازیابی داشته باشید.

 

مزایا و معایب برنامه ریکاوری GetDataBack

از جمله مزایای نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال GetDataBack می‌توان به پشتیبانی آن از

بسیاری از فایل‌ها و ارائه یک نسخه رایگان اشاره کرد. کاربرانی که تنها قصد استفاده خانگی از این محصول را داشته باشند و به طور مثال تنها بخواهند از این نرم افزار برای ریکاوری عکس‌های حذف شده از هارد اکسترنال استفاده کنند، مجبور به پرداخت هزینه‌های بسیار سنگین نخواهند بود.

 

همچنین گزینه Quick Scan به شما اجازه می‌دهد تا تنها فایل‌هایی که اخیرا پاک شده‌اند را جست و جو کرده و از اتلاف وقت خود جلوگیری کنید.

اما این برنامه معایب زیادی هم دارد که یکی از بزرگ‌ترین آن‌ها، رابط کاربری پیچیده آن است. برای استفاده از این برنامه باید با حتما با نرم افزارهای بازیابی هارد اکسترنال آشنایی داشته باشید.

 

در این برنامه امکان مشاهده پیش نمایش فایل‌ها وجود نداشته و برای مشاهده فایل‌ها باید حتما روی آن‌ها کلیک کرده و آن‌ها را باز کرد. در کل می‌توان گفت که نحوه کار با این نرم افزار خیلی ساده نبوده و با توجه به قابلیت‌های کمی که دارد، خرید نسخه پریمیوم یا پولی آن پیشنهاد نمی‌شود. چرا که این نسخه قیمت یکسانی با نسخه پریمیوم پرچمداران نرم افزارهای ریکاوری دارد.

 

همچنین بخوانید: برگرداندن فایل حذف شده از سطل آشغال ویندوز

نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Recuva

اگر به دنبال بهترین نرم افزار رایگان برای ریکاوری و بازیابی هارد اکسترنال هستید، باید بگوییم که Recuva بهترین گزینه برای شماست. این نرم افزار یکی از ساده‌ترین و زیباترین رابط‌های کاربری را در بین برنامه‌های بازیابی هارد اکسترنال دارد.

 

 

تقریبا تمامی افراد با هر میزان دانش کامپیوتری می‌توانند از این برنامه برای ریکاوری هارد اکسترنال خود استفاده کنند. در ادامه این بخش درباره سایر خصوصیات نرم افزار ریکاوری هارد اکسترنال Recuva توضیح داده شده است.

 

این برنامه یکی از کامل‌ترین و بهترین نسخه‌های رایگان را در بین برنامه‌های ریکاوری در اختیار کاربران خود قرار می‌دهد. تقریبا هر چیزی که برای استفاده شخصی و خانگی از یک نرم افزار رایگان ریکاوری انتظار برود، در نسخه رایگان Recuva پیدا می‌شود. نسخه پریمیوم یا پولی این نرم افزار هم با توجه به امکاناتی که ارائه می‌دهد بسیار کمتر از سایر نرم افزارهای ریکاوری است.

 

 


بررسی کارایی 12 نرمافزار برتر ریکاوری در لابراتوار هارد ایران

به منظور ریکاوری هارد توسط کاربران خانگی و غیرحرفه‌ای همیشه بحث‌های فراوانی شکل می‌گیرد در خصوص کارایی برخی نرم‌افزارهای ریکاوری که در سایت‌های دانلود نرم‌افزار موجود است و بسیاری از کاربران با تکیه بر آنها قصد دارند اطلاعات با ارزش‌شان را بازیابی کنند. این موضوع باعث شد تا بحثی تخصصی میان چند تن از کارشناسان کلینیک هارد ایران شکل بگیرد و برای همین بر آن شدیم تا در لابراتوار تحقیق و توسعه‌ی کلینیک هارد ایران یک آزمایش عملی انجام دهیم و یک سناریوی واقعی بازیابی اطلاعات هارد را به بوته‌ی آزمایش بگذاریم تا ببینیم کدام نرم‌افزار ریکاوری کارایی بهتری دارد.

12 نرم‌افزاری که برای این آزمایش برگزیدیم از پردانلودترین و پراستفاده‌ترین نرم‌افزارهای ریکاوری به گفته‌ی سایت‌های دانلود داخلی هستند:

آزمایش این‌گونه شروع شد که یکی از کارشناسان کلینیک هارد ایران یک هارد لپ‌تاپ خراب قدیمی خودش را که تعدادی عکس و فیلم روی آن داشت، پس از سال‌ها به سیستم متصل کرد و ویندوز بلافاصله پیام خطای “Initialize Disk” داده و در Disk Management ویندوز نیز هارد را unallocated نشان داد. این موضوع باعث شد تا یک سناریوی خوب برای محک زدن کارایی نرم‌افزارهای تجاری پردانلود ریکاوری داشته باشیم.

ویندوز پس از اتصال هارد دیسک بلافاصله پیام خطای “Initialize Disk” داد

بنابراین سه تن از کارشناسان کلینیک هارد ایران دست به کار شده و در لابراتور تحقیق و توسعه‌ی کلینیک هارد ایران شروع به انجام این آزمایش جالب کردیم.

در Disk Management ویندوز نیز هارد دیسک به طور کامل unallocated نمایش داده می‌شود.

در مرحله اول پیش از آن‌که به سراغ هر کدام از نرم‌افزارهای ریکاوری برویم، ابتدا به کمک سخت‌افزارهای مخصوص ریکاوری کلینیک هارد ایران و کدنویسی سیستمی سعی کردیم بفهمیم وضعیت دیسک چگونه است و آیا مشکل سخت‌افزاری و یا بدسکتور دارد یا نه. سخت‌افزارهای مخصوص ما پس از بررسی، سلامت سخت‌افزاری هارد را تایید کرده و دو پارتیشن روی این هارد یافتند. یکی به فرمت فایل سیستم NTFS و دیگری به فرمت FAT. هارد دیسک متعلق به یک لپ‌تاپ قدیمی دل با ویندوز XP بود و به احتمال زیاد حدس زدیم که پارتیشن NTFS همان پارتیشن C است و پارتیشن نوع FAT نیز پارتیشنی‌ست که متعلق به نرم‌افزار کاربردی دل یا اصطلاحا Dell Utility Partition بوده. با بررسی دقیق‌تر متوجه شدیم که پارتیشن تیبل‌های هارد (Partition Table) نابود شده‌اند. یک تست کلی با چندین نرم‌افزار مختلف برای شناسایی پارتیشن‌ها انجام دادیم و اکثر نرم افزارها در مرحله‌ی شناسایی پارتیشن‌ها ماندند و نتوانستند موفق شوند. دلیل این امر این است که اکثر نرم‌افزارهای ریکاوری برای یافتن شناسایی پارتیشن‌ها (Partition Detection) از روش شناسایی بوت سکتورها (detecting boot sectors) استفاده می‌کنند. بوت سکتورها به آسانی روی هارد دیسک قابل یافتن‌اند و اطلاعات فایل سیستم پارتیشن‌ها نیز در این سکتورها ذخیره می‌شوند و بنابراین روش راحتی برای شناسایی پارتیشن‌های یک دیسک است که البته روش بسیار ضعیفی هم هست. چرا که مثل همین مورد هارد دیسک ما، اگر بوت سکتورها آسیب دیده باشند؛ نرم‌افزارهای ریکاوری در شناسایی پارتیشن‌ها می‌مانند.

بنابراین سناریوی بازیابی اطلاعات ما در این آزمایش، ریکاوری یک هارد قدیمی است که از نظر سخت‌افزاری سالم بوده ولی مشکل منطقی دارد و در سیستم عامل unallocated و un-initialized نشان داده می‌شود. ما طبق بررسی با سخت‌افزارهای دقیق و پیشرفته‌ی کلینیک هارد ایران این را می‌دانیم که این هارد قدیمی دارای حداقل دو پارتیشن یکی NTFS‌ و دیگری FAT بوده و به خاطر نابود شدن پارتیشن تیبل‌ها (Partition Table) دسترسی به پارتیشن‌ها به صورت عادی مقدور نبوده. حالا ببینیم که هر یک از این 12 نرم‌افزار حرفه‌ای و معروف ریکاوری چگونه این هارد را اسکن کرده و چه نتایجی را به ما باز می‌گردانند. در پایان ما بهترین نرم‌افزار ریکاوری را از دیدگاه کارشناسان مرکز تحقیق و توسعه و لابراتور تخصصی هارد ایران به شما معرفی خواهیم کرد.

 

دقت کنید که در این آزمایش هدف ما بازیابی به روش روت Root و نه بازیابی RAW است و می‌خواهیم directory tree پوشه‌ها را به همان صورتی که بودند بازگردانی کنیم. فلذا امتیاز دادن ما به نرم‌افزارهای این تست براساس توانایی آنها در بازیابی روت و تهیه‌ی directory tree اصلی پارتیشن‌هاست و برای بازیابی RAW امتیازی قائل نیستیم. بازیابی RAW خیلی ساده‌تر از بازیابی Root بوده و بنابراین برای انتخاب بهترین نرم‌افزار بازیابی خانگی، توانایی نرم‌افزار در بازیابی روت را هدف قرار دادیم.

بیشتر بخوانید: تفاوت بازیابی Root و RAW

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار DIY DataRecovery iRecover

نرم‌افزار iRecover در همان مرحله‌ی اول توانست دو پارتیشن هارد دیسک را با همان فرمت فایل سیستم‌های FAT و NTFS شناسایی کند. نرم‌افزار ریکاوری iRecover موفق شد حدود 250 هزار فایل را به حجم حدود 102.9 گیگابایت پیدا و برای ما لیست کند. ما حدود 10 هزار فایل را برای ریکاوری انتخاب کردیم. شروع به بررسی فایل‌های ریکاور شده کردیم و نیمی از آنها بدون هیچ مشکلی قابلیت اجرایی داشتند ولی حدود نیم دیگر از فایل‌ها آسیب دیده بودند و اجرایی نداشتند. خوشبختانه تعدادی از فایل‌های مهم به تاریخ 2011 را این نرم‌افزار توانست به درستی بازگردانی کند. دقت کنید وقتی که یک نرم‌افزار ریکاوری فایل‌هایی که به ما تحویل می‌دهد؛ اجرایی ندارد، یا خراب یا همان corrupt است؛ دو موضوع را باید در نظر گرفت: یک سوی قضیه می‌تواند این باشد که نرم‌افزار ریکاوری قادر به بازگرداندن صحیح اطلاعات نیست و سوی دیگر قضیه می‌تواند این باشد که فایل‌ها به راستی روی هارد دیسک آسیب دیده‌اند و بدون تعمیر قابل اجرایی گرفتن نیستند. البته در نظر داشته باشید که تمام موارد نیز قابل تعمیر نیستند.

نتایج اسکن iRecover حدود 260 هزار فایل را به ما نمایش داد که می‌توانستیم برای ریکاوری انتخاب کنیم.

از آنجا که iRecover بدون دردسر و گزینه‌های پیچیده تعداد زیادی از فایل‌های ما را به سرعت بازگردانی کرد؛ ما امتیاز کاملی به این نرم‌افزار می‌دهیم.

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Recover My Files from GetData

برای بررسی و مقایسه‌ی کارایی؛ همان روند قبلی را با نرم‌افزار Recover My Files نیز تکرار کردیم. که نتایج نهایی را پس از اسکن 74 گیگابایت (کل اطلاعاتی که این نرم‌افزار در اسکن شناسایی کرد) در زیر مشاهده می‌کنید. متاسفانه Recover My Files قادر به شناسایی پارتیشن NTFS نبود و تنها پارتیشن FAT را شناسایی و برخی از فایل‌های آن را بازگرداند. به این ترتیب سعی کردیم کمی تنظیمات نرم‌افزار را بررسی کنیم تا ببینیم آیا امکان دارد با تغییر برخی تنظیمات این نرم‌افزار نتیجه‌ی اسکن متفاوت و بهتری حاصل شود؟ متاسفانه در تنظیمات قابلیتی نیافتیم که بتوان محدوده‌ی اسکن هارد دیسک را مشخص کرد تا اسکن فقط روی سکتورهای خاصی انجام گیرد. می‌خواستیم به این شکل محدوده‌ی اسکن را به فضای قبل از پارتیشن FAT محدود کنیم تا شاید بتواند پارتیشن NTFS را شناسایی کند. اما چنین تنظیماتی در این نرم‌افزار وجود نداشت. همچنین قابلیتی برای جستجوی Lost Partition ها نیز وجود ندارد. نرم‌افزار Recover My Files به ما قابلیت انتخاب فایل سیستم برای جستجو روی هارد را می‌داد و ما تیک تمام گزینه‌ها به جز NTFS را برداشتیم و باز هم در هیچ اسکنی موفق به پیدا کردن پارتیشن NTFS نشد.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید نتایج نرم‌افزار ریکاوری Recover My Files خیلی کمتر از iRecover است

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Easeus Data Recovery Wizard

بررسی خود را با نرم‌افزار معروف Easeus ادامه دادیم. اسکن 80 گیگابایتی Easeus Data Recovery Wizard در گام اول آن‌قدر طول کشید که مجبور شدیم کامپیوتر را در حال اسکن رها کنیم و به علت پایان ساعت کاری به خانه رفته و فردا وقتی برگشتیم نتیجه‌ی اسکن این نرم‌افزار را ببینیم! فردا صبح اول وقت وقتی به دفتر آمدیم با نتیجه‌ی زیر روبرو شدیم:

همان‌طور که مشاهده می‌کنید نرم‌افزار ریکاوری Easeus Data Recovery Wizard ضعیف‌ترین نتیجه‌ی اسکن را به ما ارائه داده.

به نظر می‌رسد که Easeus هم‌زمان که اسکن فایل سیستمی انجام می‌دهد؛ اسکن RAW نیز می‌کند و متاسفانه هیچ قابلیتی وجود ندارد که این دو شیوه‌ی متفاوت اسکن را جدا جدا انجام دهد و این نقطه ضعف بزرگ این نرم‌افزار و دلیل طولانی و چندین ساعته بودن تمام اسکن‌های آن است. دقت کنید که اسکن RAW وقتی باید انجام شود که اسکن فایل سیستمی هیچ نتیجه‌ای به همراه نداشته باشد.

همان‌طور که در تصویر بالا مشاهده می‌کنید نتیجه‌ی اسکن هم‌زمان فایل سیستمی و اسکن RAW خروجی 543339 فایل به حجم 299.6 گیگابایت است. همه‌چیز در هم ریخته است و حداقل ده برابر زمان بیشتر نسبت به نرم‌افزار iRecover صرف کردیم تا بتوانیم بفهمیم چی به چی هست! پنج سرشاخه نتیجه‌های ریکاوری این نرم‌افزار شامل دو پارتیشن Lost NTFS (بدون امکان تخمین حجم آنها)، یک پارتیشن Lost FAT16 و سرشاخه‌های Special Lost Files و More Lost Files است. دو سرشاخه‌ی آخری نتیجه‌ی اسکن RAW بوده و به صورت رندوم حدود صد فایل این دو سرشاخه را آزمودیم و به طور تقریبی 9 فایل از 10 فایل خراب (corrupt) بود.

سپس به سراغ پارتیشن‌های Lost NTFS رفتیم و به صورت رندوم فایل‌ها را چک کردیم. بیشتر فایل‌ها خراب بودند.

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Wondershare Data Recovery

با بررسی نرم‌افزار Wondershare باید بگوییم که این نرم‌افزار ابتدا تلاش به یافتن پارتیشن می‌کند تا اسکن پارتیشنی را آغاز کند. اما در مورد هارد ما در همان مرحله‌ی تلاش برای یافتن پارتیشن گیر کرد و جلوتر نرفت. سعی کردیم تا با تمام گزینه‌هایی که نرم‌افزار در اختیار ما می‌گذارد از جمله Quick Scan اسکن‌های مختلفی را انجام دهیم. اما هیچ کدام فایده‌ای نداشت. به طور خلاصه بخواهیم بگوییم، Wondershare شاید برای ریکاوری هارد فرمت شده کارایی داشته باشد اما وقتی یک سناریوی پیچیده‌تر مثل هارد دیسک ما اتفاق می‌افتد؛ این نرم‌افزار کاملا به‌دردنخور خواهد بود و هیچ نتیجه‌ای به ما نمی‌دهد.

ریکاوری با نرم‌افزار Wondershare Data Recovery به غایت بی‌نتیجه است.

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار HData Recovery Software

از آنجایی که HData Recovery به ما امکان جستجوی بخش خاصی از سکتورهای هارد را نمی‌دهد (به منظور هدایت نرم‌افزار به اسکن سکتورهای پارتشین NTFS) و حتی امکان انتخاب فایل سیستم را نیز در اختیار ما نمی‌گذارد؛ بنابراین تن به تنها امکان این نرم‌افزار دادیم و سرانجام اسکن نیز هیچ نتیجه‌ای در بر نداشت. البته نتیجه نداشتن اسکن بدیهی بود؛ این نرم‌افزار بدیهی‌ترین امکانات را در اختیار ما نمی‌گذاشت.

HData Recovery در اسکن پارتیشن ناکام ماند

جمع‌بندی ما در خصوص نرم‌افزار HData Recovery این است: هرگز حتی وقت‌تان را برای دانلود و نصب این نرم‌افزار تلف نکنید!

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Data Rescue PC3

شرکت Prosoft Engineering تولید کننده‌ی نرم افزارهایی چون DIY Data Recovery و Media Tools Data Recovery بوده و بنابراین انتظار ما از این نرم‌افزار بسیار بالاست. اما در بررسی ما این نرم‌افزار در دست‌یابی به آنچه که انتظارش را داشتیم ناکام ماند: ارائه‌ی یک directory tree کامل از پارتیشن Lost‌ و damage شده‌ی NTFS هارد دیسک ما تا بتوانیم در بین پوشه‌ها و فایل‌ها بگردیم و آنچه می‌خواهیم را برای بازیابی انتخاب کنیم.

اسکن پارتیشن Data Rescue PC3 در یافتن پارتیشن NTFS هارد دیسک ما ناکام ماند

دو گزینه پیش روی ما بود: یکی این‌که دیسک را برای پارتیشن‌های از دست رفته یا اصطلاحا missing partitions جستجو کنیم. که نرم‌افزار در یافتن پارتیشن NTFS ما به هیچ نتیجه‌ای نرسید. گزینه‌ی دوم اما همان تکنیک file carving یا بازیابی به روش RAW بود. نتیجه‌ی اسکن ناموفق این نرم‌افزار را در تصویر زیر ملاحضه می‌فرمایید.

نتیجه‌ی اسکن Data Rescue PC3 ناامیدکننده بود

بنابراین این نرم‌افزار نیز در تست ما رد شد و پیشنهاد می‌کنیم هرگز آن را دانلود و نصب نکنید. چون به هیچ دردی نمی‌خورد!

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Ontrack EasyRecovery Home

نرم‌افزار Ontrack EasyRecovery یکی از قدیمی‌ترین نرم‌افزارهای بازیابی اطلاعات برای کاربران غیرحرفه‌ای و خانگی است. وقتی Ontrack را اجرا کردیم؛ در ابتدا ناامیدکننده ظاهر شد. در تشخیص پارتیشن NTFS ناتوان بود؛ سپس به طور خودکار شروع به پروسه‌ای کرد که حدس زدیم اسکن RAW باشد؛ سپس برای مدتی نرم‌افزار هیچ بازخوردی از روند اسکن خود به ما ارائه نداد و برنامه اصطلاحا قفل کرد یا non responsive شد یا پاسخگو نبود. سپس شروع به آپدیت کردن کرد. (گویا نسخه‌ی اجرا شده‌ی ما قدیمی بود) تا اینجا فکر می‌کردیم باید نام این نرم‌افزار ریکاوری هارد را نیز خط بزنیم و از آن بگذریم. اما با دیدن نتیجه سوی دیگری از نرم‌افزار را دیدیم. در حقیقت نرم‌افزار تا اینجا در حال بررسی قطعه‌های متصل به سیستم بود و اسکن ریکاوری انجام نمی‌داد. در ادامه نرم‌افزار از ما خواست نوع قطعه یا Media Type را انتخاب کنیم (هارد دیسک، RAID، مموری کارت و...) سپس امکان انتخاب volume برای اسکن را داد. پس از این مرحله نرم‌افزار از ما درخواست انتخاب یک ‘Recovery Scenario’ کرد. ما Search Lost Volumes را برگزیدیم. نتیجه تعدادی اصطلاحا potential volumes (چیزهایی که نرم‌افزار حدس می‌زند می‌تواند یک پارتیشن باشد) بود اما هیچ کدام پارتیشن NTFS مد نظر ما نبود.

اما نتیجه‌ی تعداد زیاد potential volumes از کجا آمده بود؟ یعنی چطور نرم‌افزار تصور کرده بود که تعداد زیادی پارتیشن ممکن است در این هارد باشد؟ اگر ابتدای این مقاله را به یاد بیاورید گفته بودیم که اکثر نرم‌افزارها بوت سکتورها را می‌یابند و از روی آن پارتیشن‌ها را پیدا می‌کنند. حالا در این هارد دیسک ما تعدادی diskette image files داشتیم که مربوط به فلاپی‌های بوت DOS بود و نرم‌افزار این ایمیج فایل‌های بسیار کم حجم مرتبط با داس را از آنجا که بوت سکتور داشتند (برای اجرای داس) پارتیشن تشخیص داده بود!

از آنجا که نتیجه‌ای حاصل نشد؛ نرم‌افزار در پنجره‌ای دیگر به ما امکان اسکن کامل کل هارد دیسک را داد. ما این اسکن را آخرین شانس برای یافتن پارتیشن NTFS می‌دانستیم. یکی از ضعف‌های بزرگ این نرم‌افزار این است که هیچ اطلاعی از میزان پیشرفت اسکن به ما نمی‌دهد. تنها پیام می‌دهد تا پایان اسکن صبر کنید و منتظر بمانید و هیچ مشخص نیست چه مقدار از اسکن پیش رفته و چه مقدار باقی مانده. رابط کاربری نرم‌افزار نیز در حین اسکن کردن unresponsive یا ناپاسخگو می‌شود و فکر می‌کنید نرم‌افزار قفل کرده. عجیب آن‌که حتی نمی‌توان پنجره را جابجا کرد و یا حتی اجازه نمی‌داد ما از صفحه اسکرین شات بگیریم!

در حین اسکن نرم‌افزار به ما نشان داد که در حال ساختن یک ساختار درختی از فایل‌های قابل ریکاوری است که این نشان‌دهنده‌ی اسکن RAW بود در حالی که ما این گزینه را پیش‌تر غیر فعال کرده بودیم!

بالاخره Ontrack EasyRecovery توانست پارتیشن NTFS را شاسایی کند!

پس از پایان اسکن طولانی نرم‌افزار شروع به بررسی شاخه‌های ساختار درختی کردیم که از فایل‌های قابل ریکاوری تشکیل شده بود (تصویر بالا). همان‌طور که می‌بینید پوشه‌های زیادی با نام Block و عددی در ادامه دیده می‌شوند که نشان‌دهنده‌ی شناسایی فایل‌ها از طریق ساختارهای فایل سیستمی یا file system structures است.

پوشه‌هایی با ساختار اسمی مشابه ‘NTFS BS at block …’ وجود داشتند که نشان دهنده‌ی یافتن بوت‌سکتور NTFS بود. با گشتن توانستیم بالاخره پوشه‌های پارتیشن NTFS را پیدا کنیم. با باز کردن و گشتن آنها بیشتر پوشه‌ها و فایل‌هایی که در نتیجه‌ی اسکن نرم‌افزار iRecover دیده بودیم؛ اینجا نیز موجود بود. گرچه نتیجه‌ای به کاملی و جامعی iRecover ارائه نکرد؛ ولی راضی کننده بود. بررسی پوشه‌های با ساختار اسمی ‘Block …’ به ما نشان داد که اکثر فایل‌های داخل این پوشه‌ها برخلاف ریکاوری RAW با همان نام اصلی خود قابل ریکاوری هستند. به طور خلاصه اگر بخواهیم تفاوت بازیابی فایل سیستمی این نرم‌افزار را با ریکاوری RAW توضیح دهیم؛ باید بگوییم که در ریکاوری RAW پوشه‌ها همه به file system Root وصل‌اند در حالی‌که در ریکاوری فایل سیستمی Ontrack پوشه‌ها با block number هایی مشخص شده که در ساختار فایل سیستم پیدا شده‌اند.

جمع‌بندی ما در خصوص Ontrack EasyRecovery این است که با نتیجه‌ای که از آن دیدیم باید بگوییم به جز iRecover به تمام نرم‌افزارهای دیگری که تا اینجا آزمودیم برتری داشت. البته باید اشکالات و باگ‌های بسیار برنامه را نیز یادآور شویم که گاهی اوقات فکر می‌کردیم که هنگ کرده است. البته از ریکاوری فایل سیستمی آن نیز خوش‌مان آمد که البته باید بگوییم که برای کاربران معمولی بسیار گیج‌کننده است و ممکن است آنها را به اشتباه بیندازد.

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار MiniTool Power Data Recovery

خوشبختانه اینجا هم حس کردیم با یک نرم‌افزار خوب دیگر طرف هستیم. ما گزینه‌ی Lost Partition Scan را انتخاب کردیم. برخلاف Ontrack EasyRecovery این نرم‌افزار مراحل اسکن خود را بسیار جامع و کامل به اطلاع ما می‌رساند. تصویر زیر اواسط اسکن این نرم‌افزار را نشان می‌دهد و همان‌طور که مشاهده می‌کنید اطلاعات جامعی در اختیار ما است. همان‌طور که مشخص است این نرم‌افزار تنها به یافتن بوت سکتورها بسنده نکرده و ساختارهای مختلف فایل سیستم را از جمله NTFS File Records جستجو می‌کند. تا اینجا ما را شگفت‌زده کرده و از تمام نرم‌افزارهای دیگر این آزمون امتیاز بیشتری از ما دریافت کرده است.

نتیجه نهایی اسکن Power Data Recovery هم ما را خوشحال کرد. هم پارتیشن NTFS مد نظر ما را شناسایی کرده و هم حجم آن را به درستی کاهش داده و به حجم حقیقی نزدیک کرده (74.48 گیگابایت). هم وقتی پارتیشن را باز کردیم ساختار درختی یا directory tree مشابه آنچه در My Computer ویندوز مشاهده می‌شود را دیدیم.

جمع‌بندی ما در خصوص MiniTool Power Data recovery این است: رابط کاربری ساده و زیبا و عالی. سرعت بالا. کارایی و نتیجه‌بخشی فوق‌العاده. اما متاسفانه چند فایل اساسی و مهم ما را نتوانست به سلامت ریکاوری کند و همین کار را خراب کرد.

‌آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار TenorShare Any Data Recovery & Free Any Data Recovery

بررسی نسخه‌ی رایگان TenorShare به ما نشان داد که این نرم‌افزار جز اسپم هیچ چیزی نیست. در بهترین حالت این نسخه یک undeleter است که حتی کارایی لازم در آن خصوص را نیز ندارد. نسخه Pro را نیز آزمودیم. پس از نصب و اجرا هیچ اتفاقی نیفتاد. همان‌طور که در تصویر زیر مشاهده می‌کنید نرم‌افزار در پس‌زمینه اجرا شده اما هیچ چیزی نشان داده نمی‌شود. نمی‌دانیم که مسئله به خاطر ناسازگاری است و یا باگ خود نرم‌افزار است. و یا شاید این نسخه نیز همانند نسخه‌ی رایگان یک اسپمر و بدافزار است!

رفتار عجیبی که از این نرم افزار دیدیم این بود که Tenorshare تا زمانی که uninstall نشود؛ با هر بار بوت ویندوز، سرویس آن به طور خودکار اجرا می‌شود! هیچ نرم‌افزار ریکاوری نیاز ندارد تا با هر بار بوت ویندوز سرویس خود را اجرا کند. این نرم‌افزار بسیار مشکوک بوده و رفتار بدافزارگونه دارد. بنابراین توصیه‌ی اکید داریم که به هیچ وجه آن را نصب نکنید! ما متاسفانه فریب مرورهای دروغین روی اینترنت را خوردیم و گویا تمام آن مرورها و بررسی‌ها دروغ و اسپم بوده!

این نرم‌افزار خیلی شبیه به بدافزارها رفتار می‌کند و باید مراقب بود.

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Coolmuster Data Recovery

بررسی‌های ما در اینترنت نشان می‌داد که Coolmuster Data Recovery نرم‌افزار خوبی هست. در واقع ما گول محتوای quora.com را خوردیم!

برخلاف ظاهر زیبایش این نرم‌افزار هیچ کارایی خاصی ندارد!

ابتدا از طریق گزینه‌ی Partition Recovery سعی کردیم کار را آغاز کنیم. در پنجره‌ی بعدی با گزینه‌های زیر روبرو شدیم. نرم‌افزار از ما می‌خواهد پارتیشن مد نظرمان را انتخاب کنیم اما از از آنجا که پارتشین ما Lost شده هیچ گزینه‌ای برای PhysicalDrive1 که همان هارد دیسک آزمایش ماست وجود ندارد! در واقع ما هیچ کاری در این مرحله نمی‌توانیم انجام بدهیم! (دقت کنید که PhysicalDrive0 هارد سیستم مورد استفاده ما است و ربطی به هارد دیسک آزمایش ما ندارد.) در واقع این نرم‌افزار حتی هارد دیسک ما را اسکن هم نکرد!

همان‌طور که می‌بینید برای هارد آزمایش ما یعنی PhysicalDrive1 هیچ گزینه‌ای برای انتخاب وجود ندارد!

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Asoftech Data Recovery

این نرم‌افزار نیز از دیگر نرم‌افزارهایی‌ست که با اسپم روی quora.com ما و بسیاری دیگر را به اشتباه انداخته. تمام مطالب مثبتی که درباره‌ی این نرم‌افزار نوشته شده دروغ بوده. به محض اجرای نرم‌افزار با پیام خطای admin روبرو می‌شویم و برنامه بسته می‌شود! بایستی روی آیکون نرم‌افزار راست کلیک کرده و گزینه‌ی run as administrator را بزنیم. گویا برنامه‌نویسان در دهه‌ی 1990 مانده‌اند و نمی‌دانند از طریق manifests می‌توانند به کاربر دسترسی خودکار ادمین بدهند.

خالقان این نرم‌افزار عتیقه از کاربران خود 39.95 دلار برای این نرم‌افزار به غایت بی‌مصرف پول می‌خواهند! به نظر ما این کار کلاهبرداری است!

زشت و بی‌مصرف بهترین توصیف برای این نرم افزار است

همان‌طور که در تصویر بالا مشخص است ما امکان بازیابی اطلاعات Lost Partitions هارد دیسک مورد آزمایش‌مان را نداریم ولی به هر حال اسکن را فعال کردیم تا ببینیم این نرم افزار چه می‌کند. از آنجا که نه مشخص بود دارد اسکن می‌کند و یا اسکن آن به پایان رسیده؛ بنابراین دست به دامان Task Manager ویندوز شدیم تا ببینیم در پشت صحنه چه خبر است. از آنجا که پردازنده و هارد دیسک استفاده‌ای نداشتند حدس زدیم اسکن به پایان رسیده است.

در نهایت نتیجه‌ی نهایی اسکن تصویر زیر بود! در بالا شش thumbnails می‌بینیم که آن‌قدر ریز هستند که معلوم نیست چی است! در پایین نیز فهرست حدود پنجاه فایل را مشاهده می‌کنیم که به گفته‌ی نرم‌افزار قابل ریکاوری هستند. دقت کنید که این نتیجه‌ی اسکن درایو C هارد اصلی کامپیوتر آزمایش ماست و ربطی به هارد خراب مورد آزمایش ندارد. تنها می‌خواستیم بی‌مصرف بودن این نرم‌افزار را نشان شما دهیم.

برای آن که عمق بی‌مصرف بودن نرم‌افزار Asoftech Data Recovery را متوجه شوید. همان درایو C کامپیوتر را با نرم‌افزار DiskTuna Deleted File recovery اسکن کردیم. هزاران فایل برای ریکاوری به ما ارائه کرد!

DiskTuna Deleted File recovery هزاران فایل قابل ریکاوری به ما ارائه کرد؛ مقایسه کنید با 50 فایل Asoftech

آزمایش ریکاوری هارد با نرم‌افزار Disk Drill

نخستین مواجهه ما با نرم‌افزار Disk Drill باعث شد که به طراحی خوب رابط کاربری ساده و زیبای آن نمره‌ی مثبت بدهیم. از آنجا که به دنبال اطلاعات Lost Partition هارد خود بودیم Deep Scan را برگزیدیم و به نرم‌افزار اجازه دادیم تا اسکن خود را کامل کرده و لیست فایل‌هایی که می‌تواند بازیابی کند را به ما نشان دهد. وقتی دیپ اسکن را انتخاب کردیم، بدبینانه تصورمان این بود که نرم‌افزار اسکن RAW انجام می‌دهد. در نهایت منتظر ماندیم تا لیست فایل‌ها را ببینیم.

Disk Drill به شما امکان انتخاب volume های دیسک‌ها را می‌دهد

پس از پایان اسکن نرم‌افزار لیست زیر را برای ما به نمایش گذاشت. نرم‌افزار موفق به یافتن 18178 فایل شده بود ابتدا تصورمان این بود که نرم‌افزار RAW اسکن کرده و همه چیز را به صورت به هم ریخته برای ما لیست کرده. اما ناگهان نگاه‌مان به پوشه‌ی پارتیشن‌ها ‘Partitions’ افتاد و دیدیم که 9.81 گیگابایت اطلاعات را ذیل پوشه‌ی FAT برای ما لیست کرده است.

همان‌طور که مشاهده می‌کنید 18178 فایل به حجم 166.84 گیگابایت را برای ما لیست کرده است.

اما در نهایت باز هم این نرم‌افزار موفق به پیدا کردن پارتیشن NTFS ما نشد و تنها 3 فایل را از پارتیشن FAT یافته و سایر فایل‌ها را با تکنیک file carving به دست آورده بود. یعنی در واقع تمام فایل‌ها به جز آن سه فایل به شیوه‌ی RAW بازگردانی شده بودند که این یک امتیاز منفی از جانب ما برای این نرم‌افزار بود. از آنجا که هدف ما در این آزمایش بازیابی directory tree اصلی هارد دیسک بود؛ نرم‌افزار Disk Drill امتیاز چندانی از ما دریافت نخواهد کرد. همچنین باید اذعان کنیم که به بازگردانی RAW این نرم‌افزار هم نمره‌ی بالایی نخواهیم داد. به تعداد فایل‌های برگردانده شده (18178 فایل) توجه و آن را با نرم‌افزارهای دیگر مقایسه کنید. تعداد فایل‌ها بسیار کم است. دلیل این است که Disk Drill برای file carving از تکنیک ‘signature bytes’ استفاده می‌کند. وقتی از signature bytes استفاده می‌کنید تعداد فایل‌های قابل شناسایی محدود می‌شوند به signature byte data base. دقت کنید که نرم‌افزارهای ریکاوری مبتنی بر فایل سیستم حداقل 200 هزار فایل را روی این هارد دیسک ما پیدا کرده‌اند.

جمع‌بندی و معرفی برترین نرم‌افزار ریکاوری هارد دیسک خانگی از نظر کارشناسان کلینیک هارد ایران

دوازده نرم‌افزار مختلف را طی شرایطی یکسان برای یک هارد از نظر فیزیکی سالم ولی دچار مشکل منطقی نرم‌افزاری آزمودیم و حالا می‌خواهیم برترین نرم‌افزار ریکاوری را به شما معرفی کنیم.

در جدول زیر خلاصه‌ای از توانایی پنج نرم‌افزاری که موفق به یافتن Lost Partition و بازگردانی پارتیشن NTFS ما شدن را مشاهده می‌کنید:

نام نرم‌افزار حجم فایل‌های بازگردانی شده تعداد فایل‌های بازگردانی شده
iRecover 102.9 گیگابایت 259276 فایل
Minitool Power Data Recovery 157.2 گیگابایت 290018 فایل
Easeus Data Recovery Wizard 299.6 گیگابایت 543339 فایل
Ontrack Easy Recovery 74.53 گیگابایت 279908 فایل
Disk Drill 166.84 گیگابایت 18178 فایل

بالاتر بودن حجم و تعداد فایل‌های بازگردانی شده به معنای برتری نیست؛ چرا که بسیاری از فایل‌ها شاید هرز و تکراری باشند و اطلاعات مد نظر ما نباشند.